Ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας. Όσα πρέπει να ξέρεις.

Μοιράσου το!

Ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας

Αν έχεις κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σκέφτεσαι να κάνεις ανακαίνιση ή πρόκειται να ανοίξεις νέο κατάστημα η ομάδα της FB Clima, ακόμα και αν δεν συνεργαστούμε, έχει να σου δώσει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξεις πριν καν ξεκινήσεις για την Ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνεργάσου με εξειδικευμένο γραφείο ή επαγγελματία για να κάνεις σωστή αποτύπωση και μελέτη του χώρου και των αναγκών σου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να επιλέξεις σωστά τον εξοπλισμό σου, με βάση 2 παράγοντες, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτικότητα.

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και να περιλαμβάνει η μελέτη είναι:

Το μέγεθος του:

Πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει το μέγεθος του χώρου που θέλεις να κλιματίσεις και να χρησιμοποιείς εξαερισμό, έτσι ώστε να επιλέξεις σωστά τα κατάλληλα μηχανήματα.

Χωρητικότητα:

Το πόσα άτομα θα χωράει ή αίθουσα σου, μπορούν να επηρεάσουν τις ανάγκες σου για κλιματισμό και εξαερισμό.

Κλίμα:

Η ατμόσφαιρα (θερμοκρασία) που θέλεις να έχεις στο χώρο, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να υπολογίσεις, έτσι ώστε να μην έχεις χώρους που είναι κρύοι το χειμώνα και ζεστοί το καλοκαίρι.

Εξαερισμός κουζίνας:

Η προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού παράγει θερμότητα και καπνό, άρα βάση του ποια είναι η πηγή θερμότητας σου στην κουζίνα (αέριο, κάρβουνα, ρεύμα), θα χρειαστείς το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, έτσι ώστε οσμές από την κουζίνα να μην μεταφέρονται στην αίθουσα.

Εξοικονόμηση ενέργειας:

Επέλεξε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού που εξοικονομούν ενέργεια, έτσι ώστε να μην έχεις αυξημένη κατανάλωση ρεύματος.

Θόρυβος:

Ορισμένα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού, μπορεί να είναι ναι μεν πιο οικονομικά, αλλά καταναλώνουν περισσότερο ενέργεια και δημιουργούν θορύβους. Προτίμησε αυτά που είναι αθόρυβα ή έχουν μειωμένο θόρυβο.

Συντήρηση:

Συζήτησε με τους επαγγελματίες που σκέφτεσαι να συνεργαστείς και μάθε για το κόστος της ετήσιας συντήρησης των μηχανημάτων που θα επενδύσεις. Πολλές φορές για λόγους μείωσης κόστους δεν γίνεται σωστή ή και καθόλου συντήρηση σε ορισμένα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μετά περισσότερες βλάβες.

Budget:

Αποφάσισε το ποσό που θέλεις να επενδύσεις, έτσι ώστε ο επαγγελματίας που θα συνεργαστείς να σου κάνει προτάσεις πάνω στο budget και τις ανάγκες σου.

Ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας

Η ομάδα της FB Clima, με επικεφαλής τον Β. Φούκα με 20ετή εμπειρία σε εγκαταστάσεις επαγγελματικού κλιματισμού, βιομηχανικής ψύξης & εξαερισμού μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη λύση για να καλύψετε τις ανάγκες κλιματισμού, εξαερισμού και ψύξης του χώρου σας και να μεγιστοποιήσετε την ενεργειακή σας απόδοση.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα!

Επικοινωνήστε