Οικιακές Λύσεις

Θέρμανση

Αντλίες θερμότητας για οικιακή χρήση

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας inverter επέτρεψε την κατασκευή αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης και μικρού μεγέθους σε λογικό κόστος παραγωγής.

Η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θέρμανση κατοικιών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λ.π.) σε συνδυασμό με το διαρκώς μειούμενο κόστος κτήσης των αντλιών θερμότητας, καθιστά τις «οικιακές» αντλίες θερμότητας πλέον μια συμφέρουσα επιλογή για τη θέρμανση της σύγχρονης κατοικίας.

Οι οικιακές αντλίες θερμότητας ξεκινούν από μεγέθη κοντά στα 6kW, φτάνουν μέχρι και τα 20kW, και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εφαρμογές σε μικρά διαμερίσματα, μονοκατοικίες και μικρές οικοδομές.

Ιδανική Λύση Για Νέες Κατοικίες και Ανακαινίσεις

Τα ευέλικτα συστήματα θέρμανσης  καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες, είτε ανακαινίζετε το σπίτι σας είτε το χτίζετε τώρα. Ανεξάρτητα από την ηλικία του ακινήτου, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού  θα λειτουργούν αξιόπιστα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Κλιματιστικά Τοίχου

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης με τα παραδοσιακά συστήματα, ωθεί όλο και περισσότερους καταναλωτές στην αναζήτηση εναλλακτικών συστημάτων με υψηλές αποδόσεις, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα πιο φιλικών προς το περιβάλλον.

Τα κλιματιστικά τοίχου προσφέρουν εξοικονόμηση έως 75% σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου, απόλυτη αυτονομία και συνδιάζουν χαμηλό κόστος κτήσης, εγκατάστασης και συντήρησης. Επιλέξτε το κλιματιστικό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε το σωστά και επωφεληθείτε την πιό συμφέρουσα λύση ψύξης-θέρμανσης!

Κλιματισμός

Ψύξη Κατοικιών με Χρήση Αντλίας Θερμότητας

Ο κλιματισμός δεν ψύχει απλά τον αέρα, κάνει πολύ περισσότερα: προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό θερμοκρασίας, καθαρού αέρα και υγρασίας, ακόμα και καθαρισμό του αέρα, έτσι ώστε να απολαμβάνετε την ιδανική εσωτερική ατμόσφαιρα όλο το χρόνο.  Ωστόσο, το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και η αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον σημαίνουν ότι και ο κλιματισμός πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικός. Τα συστήματα κλιματισμού  με αντλία θερμότητας παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση «όλα σε ένα» για κορυφαία απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα, ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε.

Οι αντλίες θερμότητας κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι των παραδοσιακών  εγκαταστάσεων  αφού φαίνεται να παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα , όπως:

  • Μεγάλη αποδοτικότητα  & εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Με το ίδιο μηχάνημα (αντλία θερμότητας), και χωρίς παραπάνω κόστος μπορούμε να καλύψουμε την κατοικία μας και σε θέρμανση το χειμώνα και σε ψύξη το καλοκαίρι.
  • Η χρήση της αντλίας θερμότητας μπορεί να μας παρέχει και ζεστό νερό χρήσης . Παράλληλα μπορεί θαυμάσια να συνδυαστεί και με ηλιακούς συλλέκτες  εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης ή και την θέρμανση των χώρων.
  • Η αντλία θερμότητας μπορεί να υποστηρίξει  ιδανικά συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών όπως π.χ ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά και  όλους τους διαθέσιμους τύπους  τερματικών μονάδων  (δαπέδου εμφανούς τύπου , δαπέδου κρυφού τύπου, οροφής, κασσέτες, καναλάτα κτλ).
  • Επίσης συνδυάζεται απόλυτα με αυτοματισμούς που προσφέρουν στον χρήστη μεγαλύτερη άνεση (π.χ αυτονόμηση χώρων, διαφορετικό επίπεδο θερμοκρασίας ανά χώρο), αλλά και την μέγιστη δυνατή οικονομία στην λειτουργία (αντισταθμίση).
  • Τέλος με τις αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούμε ένα απόλυτα φυσικό και οικολογικό μέσω μεταφοράς θερμότητας , το νερό,  με  παράλληλη απουσία Freon εντός των χώρων διαβίωσης.

Το Κλιματιστικό ως μέθοδος Ψύξης

Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγιεινό φρέσκο αέρα, υγραίνουν την ατμόσφαιρα και αποτρέπουν την εμφάνιση μούχλας. Όλα αυτά χωρίς ρεύματα, αέρα και θόρυβο.Εν ολίγοις, ο κλιματισμός σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, πιο ενεργητικός και σε φόρμα. Αυτό έχει εξαιρετικές συνέπειες, γιατίόσο καλύτερα αισθάνεται κανείς, τόσο πιο δημιουργικός και παραγωγικός είναι. Το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να μας προσφέρει ψύξη και θέρμανση.

Οι απλοί ανεμιστήρες δεν είναι ικανοί να ψύξουν και να δροσίσουν επαρκώς έναν χώρο όπως είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο. Το κλιματιστικό είναι ιδανικό για την έντονη ζέστη του καλοκαιριού.

Παραγωγή Ζεστού Νερού

Αντλία Θερμότητας για Ζεστό Νερό Χρήσης

Είναι γνωστό ότι εκτός από την ικανοποίηση των αναγκών θέρμανσης και ψύξης μια κατοικίας, η αντλία θερμότητας μπορεί να καλύψει απολύτως και τις ανάγκες των ενοίκων για ζεστό νερό χρήσης όλο το 24ωρο.

Οι αντλίες θερμότητας  προσφέρουν αποκλειστικά παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι συσκευές αυτές, μέσω μιας εξελιγμένης τεχνολογίας, χρησιμοποιούν τον αέρα του χώρου για να παράγουν το ζεστό νερό χρήσης του κτιρίου. Εξοπλισμένες με έναν ειδικό ανεμιστήρα, οι αντλίες θερμότητας  εισάγουν μέσα τους τον ζεστό αέρα του χώρου και του αφαιρούν το τυχόν πλεόνασμα του σε θερμική ενέργεια, χρησιμοποιώντας το για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Μια εσωτερική θερμική αντίσταση ενεργοποιείται αυτόματα αν η στιγμιαία ανάγκη σε ζεστό νερό  αυξηθεί.

|