Διατηρήστε τα συστήματα θέρμανσης σας ασφαλή στο κρύο

Μοιράσου το!

fb-clima-blog-image

Προστατέψτε κλιματιστικά, αντλίες θέρμανσης και λέβητες αερίου από τον παγετό.

Τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες φαινόμενο με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το 0, να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία μονάδων όπως  τα κλιματιστικά, οι λέβητες αερίου και οι αντλίες θερμότητας. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προστατέψουμε τα συστήματα μας, έτσι ώστε να μην προκληθεί καμία σοβαρή βλάβη και η λειτουργία τους να συνεχιστεί κανονικά;

Στην FB Clima πιστεύουμε πως το να σας δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, έτσι ώστε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, θα σας γλυτώσει χρόνο, χρήμα και θα κρατήσει το σύστημα θέρμανσης σας ασφαλές και σε λειτουργεία.

Λειτουργία συστήματος θέρμανσης σε παγετό 

Ακολουθούν μερικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης κατά τη διάρκεια του παγετού:

  • Τα κλιματιστικά, οι λέβητες αερίου και οι αντλίες θερμότητας δεν σχεδιάστηκαν για θερμοκρασίες πολύ κάτω του 0. Και όταν υπάρχουν τέτοιου είδους θερμοκρασίες , τα συστήματα σας πρόκειται να καταπονηθούν περισσότερο από το συνηθισμένο. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να περιμένετε να αποδώσουν κανονικά και ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα.
  • Παρόλο που το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, μπορεί να δυσκολεύεται να διατηρήσει την καθορισμένη θερμοκρασία που βάλατε και μπορεί να μην πετύχει πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία. Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, το σύστημά σας δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη θερμοκρασία με σκοπό αυτή να πέσει αρκετά.
  • Αν ανακαλύψετε ότι η θερμοκρασία του σπιτιού σας πέφτει, αλλά οι αεραγωγοί σας φυσούν ζεστό αέρα ή τα θερμαντικά σώματα του λέβητα σας είναι ακόμα ζεστά, αυτό οφείλεται απλά στις ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί.

Συμβουλές συστήματος θέρμανσης

Φροντίστε να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας την κοινή λογική σε αυτές τις ψυχρές θερμοκρασίες. Αυτές οι συνθήκες αρκετές φορές δελεάζουν τους ιδιοκτήτες σπιτιών να λάβουν απερίσκεπτα και μη ασφαλή μέτρα, με τραγικά αποτελέσματα όπως πυρκαγιές ή δηλητηριάσεις μονοξειδίου του άνθρακα, τα οποία μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή πρόληψη.

Πως να προστατέψετε λέβητες αερίου, κλιματιστικά και αντλίες θερμότητας από τον παγετό:

  • Αυξήστε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας κατά μερικούς βαθμούς πάνω από την κανονική σας ρύθμιση τώρα, πριν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το 0, και στη συνέχεια αφήστε τον θερμοστάτη σας ήσυχο. Μην το χαμηλώσετε πολύ τη νύχτα, να το έχετε τουλάχιστον 17-18 βαθμούς.
  • Αντικαταστήστε το φίλτρο σας, εάν έχετε καυστήρα. Στην ιδανική περίπτωση τους χειμερινούς μήνες, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των εξαιρετικά κρύων νυχτών, θα πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο μηνιαίως.
  • Ελέγξτε ότι όλοι οι αεραγωγοί και τα θερμαντικά σώματα είναι μακριά από τυχόν εμπόδια. Κρατήστε τα έπιπλα μακριά για να επιτρέψετε την καλύτερη ροή αέρα.
  • Αποφύγετε το επανειλημμένο άνοιγμα/κλείσιμο εξωτερικών θυρών.
  • Κρατήστε τον εξωτερικό συμπυκνωτή σας μακριά από το χιόνι εάν έχετε αντλία θερμότητας.
  • Ελέγξτε τους γείτονες ή οποιονδήποτε ηλικιωμένο σε αυτόν τον παγωμένο καιρό για να είναι ασφαλείς και ζεστοί.

Επικοινωνήστε